lördag 31 maj 2008

Nästa: Vänge Därefter: Uppsala



God morgon. Idag var man uppe 8,30 ungefär.. Och innan de var Tobbe upp en sväng vid 5 för att mata William. Så nu ska man snart hoppa in i duschen och göra i ordning sig till bilåkandet. Vi ska till Uppsala. Först en sväng till mormor och morfar och lämna av lille William.. Han ska vara där med dom och mamma och pappa medans jag och Tobbe är i stan och shoppar lite.


Underbart väder idag. Skönt som bara den. Ikväll var de grillparty med tjejerna i Sala. Men jag vet inte om jag kan åka på den riktigt. Vill också vara hemma när jag inte har knappt träffat alla, känns de som. Men vi får se. Har inte så mycket pengar heller så jag spar. Ska ju spara pengar till körkortet. Är ju extra taggad nu eftersom jag vill verkligen ha kortet nu. Måste bara gå en handledarkurs.

Tror den bilden längst upp blir tackkort för de "onärmaste" eller hur man ska säga. Dom som inte är atomatiskt med i familjen. Hehe. Jag tycker den är jättefin. Ska bara köpa folder som jag ska ha. Hittade fina på kortdesign.se , under dop till pojkar eller vad de stod. men de var ganska dyrt. om någon vet var man kan köpa fina och billiga i en affär eller internet. säg till.
Nej, kanske ska sätta igång lite nu.. Har fått lite bilder av Marie från hennes kamera sen mors dag när vi tog bilder på Cajsa och WIlliam.
pussar // Jannice

fredag 30 maj 2008

Jobbat..

idag har jag jobbat. var hur pigg som helst imorse och försökte få upp tobbe ur sängen. men de gick inge vidare. tog flera minuter innan han var på bena. jag gick ned till wille där han låg i uffe och maries rum. han var vaken och glad. han låg och skratta och höll sin tulis och jag tog upp honom för att ge en massor med pussar och kramar. han var så gosig så. vid 5,20 satt vi i bilen in till uppsala och jag kom 5 minuter i 6. mötte mamma på vägen. hon hade nyligen avgått från hennes nattpass. då var de bara fortsätta. vi körde vidare och körde en liten batch till. jag har läst mycket instruktioner. vi uppdaterar oss väl och vi var på en snabbiskurs på morgonen med. de känndes bra när jag väl var där. ska jobba varje fredag än så länge.

igår var william hos fotografen. med oss var marie och jossan. å, så fina kort de blev. längtar redan tills bilderna kommer. han var så himla sött och log och skrattade hela tiden. första gången jag hade träffat janne och jag fastnade för hans bilder dirket. ruskigt duktig! efter fotografen gick vi till johanssons fik och tog en baguette som marie bjöd oss på. den var gigantiskt att vi lämnade en bit kvar. william som 1 timme på hela torsdagen och han var inge grinig den kvällen alls. riktigt duktig kille. på kvällen städade jag och marie upp lite snabbt i vårt hus så vi skulle slippa de när vi kom hem ikväll. de var skönt att vi gjorde de för jag hade inte pallat att göra de. hade nog med packning endå och massor tvätt som marie var snäll att tvätta och strök medans jag jobbade igäl mig på jobbet. men kul att träffa alla. saknade wille.

Hej!!!!!

torsdag 29 maj 2008

Uppe med tuppen..


God morgon! Här är man uppe med tuppen. Wille fick nyss mat och blöja och om 45 min kommer Marie hit. Jag håller på donar och packar. Idag ska vi sova hos Marie och Uffe. Packat kläder, mat till Wille och kläder, jobbarkortet osv. Slagit på diskmaskin. Vette tusan om den kommer bli klar. Men vi får se helt enkelt.. Nej, nu ska jag vidare till badrummet och borsta tänder.


onsdag 28 maj 2008

vill ha..


jag vill ha en "Canon EOS 350D DIGITAL"..


får spara till den. men först ska jag spara till körkort... sen kan jag köpa vad jag vill.. typ.. på lördag ska vi in till Uppsala och kolla på tapet,golv och möbler till willes rum. Jag vill köpa lådor och en hylla. Sen vill jag rusta hall där vi ska måla vitt, lägga golv och ev tapet. köket blir golv och vardagsrummet fondvägg. vi får se när pengar och tid kommer. först av allt vill ja ha färg och måla över allt furu. wille får nog stanna hos uffe o marie om dom kan ta hand om honom några timmar. annars får vi ta med honom i röran. de värsta är och vi köper en massor och de blir trångt i bilen. men viktigaste e wille =)


så var de över..


så SKÖNT.. ja då har man pluggat in en spiral mellan bena då. de var inte så bekvämt de inte, men inte så farligt som jag trodde de skulle vara. men fy så otcäkt de var när dom drog och grejja. vart lite yr efter men när jag väl stod på bena gick de bra. hanna och wille väntade i väntrummet medans jag var där inne. sen fick jag en broschy om de. har dock inte läst den ännu. sen åkte vi upp till hanna. där cajsa och vivi var. dom bakade för fullt. cajsa blir hela 2år nu på söndag. kommer bli så kul med hennes kalas. de skulle bli runt 30 grader hörde jag. så himla skönt. då kan man gå lättklädd. så himla mysigt ju! de visar sig vad de blir för väder. nyfiken.


idag har jag för övrigt kört lite bil - olagligt. men de var bara på våran lilla plätt. de går ju att vända osv. är ju en en stor plätt. men ska fixa körkortstillstånd som jag kan fylla i och skicka in. vill ju ha både tobbes och mina föräldrar som kör. då lär dom gå utbildning med mig på en körskola för mitt värdebevis är skriven långt innan jag ens tänkte övingsköra med hans föräldrar dvs långt innan jag träffa tobbe. men de beviset jag har nu går ut nästa år i sep tror jag. jag är skit sugen på köra bil. de var jag aldrig innan. jag har backat, svängt och donat med alla våra bilar idag. tobbe tyckte jag borde haft körkort för länge sen. haha, men så bra tyckte inte jag att jag är för kortet. men hyfsat bra. ingen kärringstopp iaf. men jag borde ta körkort nu. alla skulle bli så himla glada och stolta om jag tog den någon gång. nej, nu ska jag kila. hej!


barnmorskan idag dåra

idag ska jag till barnmorskan i heby och sätta in en spiral förhoppningsvis. tur att den är gratis. de är bra de. så jag håller på fixar i ordning mig. 11,10 kommer hanna och hämtar upp oss.

tisdag 27 maj 2008

dagens filmer

lite filmer från dagens dag!!! hihi

tobbes mormor och wille... hihi

BVC + bilplugg






på måndag får vi viasat installerat *jippi* vi fick kortet idag på posten så de ska bli skönt att få en tv som inte hänger sig de första den gör när man ska titta på den. eller de är väl boxern som hänger sig föresten och ibland funkar de inte alls att titta, helsvart. dårlig sändning osv. men endå, riktigt irreterande. speciellt när man har något viktigt tv program att se och nu kommer jag kunna se program som jag inte ens behövt titta på förut. ska bli kul med barnkanalerna också. de var riktigt länge sen med disney och cartoon *haha* sen kan ja kika på trean, femman, tv1000 och andra kanaler som jag har saknat. jag tror de kommer gå bra. tobbe försöker få allt för att jag ska trivas här i Vansjö.


var nere på BVC. william väger nu hela 7120 gram, 68cm lång och 42,2 huvudomfång. så de var riktigt kul. pratade med distriktsköterskan om williams eksem och ska smörja med 1% mild hydrokorsteson morgon som kväll. hoppas de verkligen hjälper. ser ut att klias och svida om kinder, armveck, ben osv. sa att han hade börjat käka purér också och gröt. sen fick william en bok med sånger och ramsor i från landstinget som dom delar ut. efter de åkte jag och hanna hem till vivvi och arne. fick makaroner med korv o sen fika. är mätt för fullt! wille fick testa pärondricka. han älskade verkligen det. sen var cajsa där (kommer komma upp bilder på bdb sen).


nu på fredag efter jobbet ska ja kolla efter lite kläder som jag ev ska köpa. var länge sen jag gick på stan själv, och hade ens tid för mig själv eller ens sov ut själv. men på stan ska jag nog gå. hoppas jag orkar de bara. jag vill verkligen förnya mig, speciellt nu när de är sommar. älskar sommar. de är den bästa årstiden jag vet. hoppas de bara finns snygga och hyfsat billiga kläder för skor har jag miljontals av *hihi* jag och skor. love it! kläder är också en passion. tänk om man var rik och kunde shoppa vad man ville. hur lovely är inte de? de är gränsfall till lyxfällan här *haha* jag är glad att jag ska få jobba på fredagar och tjäna lite pengar. dock ska jag spara till körkortet de mesta. jag ska ju övningsköra med tobbes föräldrar nån gång hade jag tänkt. måste bara fixa papper. på tal om bilar. jag flyttade tobbes audi a4 från skuggan till solen för ja ville ha kombin i skuggan för willes skull när tobbe jobba. när ja tog nycklarna från skåpet så tänkte jag "men hur kör man, de är typ 2 år sen". när ja väl satt där kändes de som jag var född i bilen. de gick galant. nej, nu ska jag ta fram körkortsboken. här ska pluggas. de var riktigt kul att köra bil idag. hej!!


BVC + lite annat.

God morgon allihoppa..Jag skrev ett jättelångt blogg inlägg. Mend e försvann när jag skulle publicera de.Nu orkar jag inte skriva om de. Typiskt att de alltid ska strula för mig när de är stressigt.Ska iaf till BVC idag och sedan till Heby om Hanna hinner skjusa. Hon skulle klippa någon just då vid den tiden. De är hon som är min skjus idag.
Men de kanske går bra. Annars tar jag en promenad hem och tillbaka.
De löser sig nog alltid. I kris fall så går jag till Marie och Uffe.



Nu har vi satt potatis i vårt land. Arne hjälpte oss igår.
Så de kommer nog potatis sen någon gång. Jag vet, vi e lite sena.
Men de ska nog bli potatis endå förhoppningsvis...



Imorrn blir de efterkontroll i Heby, fotografen på torsdag.
Hoppas William kan charma denna fotograf också som på babyland.
Längtar till dessa bilder kommer på posten. Hoppas på denna vecka.
På fredag blir de jobb. De kommer nog kännas bra när man väl är där.
Jag kommer sakna William som bara den ju. Hehe.



Cajsa blir 2år på söndag. Var inte länge sen hon var en liten plutt.
Minns jag så väl. Nästa vecka (tror jag de är, iaf den 9 juni är de).
Så har jag och Tobbe vart tillsammans i 2år.. Ja, tiden går fort..

Nej, nu ska jag fixa och dona lite här.. Sen behöver wILLIAM mig..

måndag 26 maj 2008

Pappa Tobbe o Wille dansar...

Wille va ledsen så pappa Tobbe tog en "sväng om" då vart Wille glad igen.. Dom dansar till en 60tals låt. Kommer tyvärr inte ihåg vad låten heter. Men de skulle säkert min pappa veta;)


oj, jag har lite beslutsångest med jobba en dag i veckan.. men när jag väl är där kommer nog de kännas hur bra som helst tror jag.. hihi, de känns nog bara så just nu skulle jag tippa på. bara för att jag tror att de inte kommer gå någon bra eller något.. eller jag vet inte riktigt vad jag menar själv *haha*

oj, stressig denna vecka..imorrn blir de bvc, ons blir de efterkontroll, tors blir de fotografen, fre jobba, lör ledig, sön fyller cajsa 2år =)´nästa vecka hoppas jag blir lite lugnare. då är de bara malin och ev carros studentbjudning...

Hoppelihopp

Wille har hoppat en stund... filmer finns..


Mors dag och bilder


HALLÅ!!!!!!!

Igår var de mors dag! Tog lite bilder på William i dopklänningen.. Imorrn blir de BVC efter de blir de till Heby till Vivi. Där ska Cajsa vara.. Hoppas de blir fint väder.. På onsdag ska jag sätta in spiral i Heby, på torsdag blir de fotografen i Sala hos Janne storm.. På fredag ska jag jobba för första gången sen i november.. Kommer nog bli kul!!! =)

söndag 25 maj 2008

Mors dag!

Ursäkta att jag är dåligt på skriva blogg nu på senaste... Grattis på mors dag!!! =)

Har sovit hos Marie och Uffe från ons-sön fast dom har jobbat osv. de har gått bra. william har sovit så himla bra från 22-5,30 och sedan somnat om. så han har inte väckt någon. just nu är vi hemma i några timmar. men ska dit igen på morsdag middag. ska bli kul! Härligt med sol också. Då kan man sitta ute och glassa lite granna. Ska bli kul att umgås lite granna med.

Torsdags var vi i Sala och köpte plantor, eller inte jag. Marie och Hanna. Jag och William hängde på. I fredag på babyland var de en fotograf där och vi tog kort på honom. han log mot fotografen så fint. Sen hämtade vi Tobbe han hade vart på ålandsbåten. Kollade på melodifestivalen igår med. Fy vad sämst låt som gick vidare. Hade vart kul med svenskt bidrag, men jag gillar inte perelli så värst mycket. Men men de slutar alltid med överasknigar. Snart får vi TV och på torsdag ska William ta tackkort hos Janne Storm i Sala. Hoppas Wille är på humör.

De är så kul! William sitter och säger Ma-ma-ma-ma-ma hela tiden nu. han började med de i tisdags. Han är 4,5 månad och redan kan säga mamma ;) *haha* min lilla plutt. kanske för att ja har suttit och tjatat om dagarna att han ska säga mamma. Jag älskar min lilla son <3

tisdag 20 maj 2008

hittar inga ord..

HALLÅ!!!!!!!

oj, har inte riktigt haft tid med att skriva. de kan bli så ibland tyvärr. fast jag älskar att blogga. men man har ju lilla skrutten att ta hand om. v.22 den fredagen ska jag börja jobba. de ska bli kul, men endå tråkigt jag kommer ju aldrig kunna släppa honom. haha, jag får ta med mig honom till jobbet och sätta honom i arbete han med. hehe, nä men de ska nog gå bra att lämna honom en stund. men gud vad dagarna kommer gå LÅÅÅNGT! skönt att få tjäna lite extra pengar själv också och slippa leva på bidrag och lite tobbe med... =/




vi har beställt viasat nu så nu får vi kanaler inom en snar framtid. alltså vi har bara levt på 2an och 4an. hur kul är de? och sen hackar boxern och hänger upp sig. ska bli kul att få pröva på tv:n i 6 mån under alla kategorier för bara 179:- sen blir de en annan kostnad och annat vad man får välja. huvudsaken underhållning, film och barnkanaler finns tyckler jag=) hehe.

snart fyller cajsa år. hon blir 2år den 1 juni. hon ska få en leksaksapparat och en bok av oss.. hoppas de kommer gå till väl använing.. hoppas de kommer gå bra.. på tal om pengar osv.. hatar att inte min dosa funkar. å man åker ju inte in varje gång till uppsala centrum för att gå där nu för tiden.. skit också.. jag skulle liksom ha gjort de för länge sen.. kan inte alls betala mina räkningar och de är hur jobbigt som helst när tobbe får göra de och sen larva och ta ut pengar.. de är inte ofta jag kan och gör de.. man önskar man kunde fixa de med dosan.. får ta tag i de.. de börjar bli riktigt jobbigt.. känns som man inte kan ta hand om sig själv ju..

william har börjat på göra kryptag.. de är så sött.. han tar tag så fötterna är i marken, rumpan och magen upp.. sen skjuter han iväg och sen kommer han fram en bit.. en liten bit iaf.. hehe.. de är så kul.. står väl inte på när han kan börja krypa för fullt.. så kul att se hur dom gör. inspelning finns på våra videokamera.. kul att sitta och titta på sånt tycker jag=) hihi, man blir så varm när man får se lilla william från när han va liten till lite äldre.. så fint så..

tobbe sover hos marie och uffe idag.. han satt o gjorde med skivorna.. till ett bröllop, han ska jobba nu på lördag också.. tycker de är riktigt tråkigt och de känns ensamt.. och jag säger flera gånger att jag tycker tobbe spenderar lite tid med william.. men jag tror inte människor här märker de? (eller så funkar livet så här) fast de kanske e lika bra att han kan passa på nu när william är så liten.. men endå.. de är jättetråkigt att han jämt jobbar... känns som jag inte har fått sovit ut på flera månader jaja.. inga sura miner här.. jag kämpar på och är stark endå. de är ju lilla solstrålen som gör de hela =) men va bara en lättnad att skriva av sig även om man inte ska skriva sånt. jaja, imorrn blir de säkert sol.. då blir de vara ute, tvätta och ta de lungt.. på torsdag skulle hanna ha ljusparty. men vet inte riktigt hur jag ska göra. tobbe e iaf på åland med jobbet och ja tror kanske att ja ska till almunge/knutby.. vi får se hur de blir.. =)

God natt!!!!!!!! =)

söndag 18 maj 2008

willes dop nr 2

william fick: trampbil, en leksak i groda, blommor, bankonto, pengar, 3 halsband, stol och bilbarnstol, böcker (bla barnkammarboken, syster och bror, liten och stor" osv). kläder (linne, jeans, tröja och shorta), nallebjörn, skedar, en skål, örngott och ett ljus, ram med williams namn där man kan sätta in foton, fotoalbum, matserviser och ett par pumaskor, osv. hoppas jag inte har glömt skrivit något. TUSEN TACK!!!!

dom som medverkade på williams dop var: jag, tobbe och william (heby), hans farmor och farfar (heby), kusin cajsa, farbror chrille med sambo hanna (heby), faster jossan med sambo (sala), williams mormor och morfar (knutby), hans mostrar jeanette (uppsala) och jessica med sambo stefan (almunge), mammas jannices och pappa tobbes kompis carro hemlin (vittinge), emelie kaas (gudmor. länna), thom lindberg (länna), ullis eklund (almunge) och fredrik mårtensson (uppsala), christoffer paulsson (storvreta), dennis elgfors (uppsala), helena rommel (uppsala), anderas friberg (storvreta), niklas andersson (uppsala), emma (heby) och erik börjesson (sala), bella (sala), adam larsson (hebysala) och love (heby). sen mamma jannices mammas nära vänner åsa, uffe, jenny, micke, andreas och albin (almunge), mamma jannices kusin linnéa och hennes mamma helena (almunge), mammas farmor nancy lindell (almunge) och pappas kusiner malin, sara och mattias och deras föräldrar jonny och ingmarie eriksson (heby), pappa tobbes faster lena och perra och matilda (sthlm), pappas farfar roffe (heby), mamma jannices nära vänner monika, dennis och emma cederwall (almunge), tobbes mormor och morfar vivianne och arne eriksson (heby), hanna och martin (uppsala), mammas mormor och morfar gunilla och bengt jansson (uppsala), anna och hilding héden (heby), catarina wilén (uppsalaheby). sen tror jag att jag har skrivit alla..

williams dop..






HALLÅ ALLIHOPPA!!!!!!!!!!!

william har fått så fina presenter.. man blir nästan avis.. tänk om man var liten.. så fina saker.. kommer skriva mer om de imorrn.. är lite trött och ska sova.. emma, erik, adam och love har varit här och spelat lite spel här på kvällen.. missade den lördagsfilmen jag ville se.. antar jag får kolla om de kanske finns att hyra eller köpa.. bröjade titta på den och den va väl bra.. är en ny dag imorrn..sussa nu.. skriver mer om dopet imorrn..


btw mer bilder finns på http://triicana.bilddagboken.se/ tror de behövs lösenord.. men fråga isf i mejl på jannicelindell@hotmail.com

torsdag 15 maj 2008

ny bil

idag har vi fått hem våran nya bil. en audi a6, årsmodell 01. vet inte riktigt vad jag ska skriva.. imorrn ska vi iaf duka.. nu ska manväl sova.. wille somnade för en stund sen.. puss

tisdag 13 maj 2008

Hos Jossan & bil

Har varit hos Jossan och hört på när dom har övat inför dopet.. GUD så fint Malin och Sara sjöng.. Så himla fint.. De kommer bli kanon bra.. Och Jossan och Chrille spelade.. Så fint.. Imorrn ska jag upp tidigt och åka in till Uppsala för att hälsa på mormor och morfar. Sen kl 15 ska jajg klippa och färga håret. De blir nog fint de. Ska nog ha brunt med blonda slingor som sist. Vi får se.

Tobbe har gett upp hoppet om audi 100. Han kanske ska köpa en audi a6 årsmodell 01 ist av tobbes brors kompis.. den var jättefin.. vi provkörde den idag. han skulle få den 6000-7000 billigare om han köpte den.. då måste han bara sälja dom andra bilarna.. Hoppas han gör de nu fort om han ska ha den bilen..

William har vart lite ledsen idag.. Hade nog ont i magen.. Nej, sova nu.. Godnatt!

prästen

nu har prästen varit här. vi har bestämt i ordning när låtarna och allt ska vara. de gick fort de. hoppas de bara blir bra,men de tror jag säkert. william var så söt och jollrade. vivvi har vart idag med hon gjorde ungspankaka. sen gick ja ut och hämta rabarber och så gjorde hon en paj. william sov ute i ca 3 timmar idag. så skönt så. jag hann städa och dona lite jag. nu på lördag gäller de. då ska wille bli döpt=)

måndag 12 maj 2008

ingen skön dag..


idag har jag inte ens gått ut.. ok, när jag hämta posten och handlade. men inget mer än så.
william fick sova inne idag.. de var iskallt men de vart skönare på kvällen tyckte jag. har tvättat och donat. när tobbe kom hem åkte vi till heby för att handla mat. jag handlade massor med grönsaker osv.. hihi. och 4 paprikor.. sen köpte jag chili osv.


hehe, jag och tobbe satte wille i en kundvagn med bilstolen på ica.. tobbe hade korg och jag packade i kundvagnen.. vi hade tagit upp allt på bandet så när vi kom ut upptäckte jag att lövbiffen var kvar.. (men jag trodde tobbe hade den i sin korg).. så jag fick gå in och betala den.. först tänkte tobbe säkert "Nej" och så avstog han eller nått.. men tur att jag gick in annars hade jag mått dårligt resten av dagen och inte kunnat somnat..


gjorde en gryta som jag bara hitta på. i den var de grytbitar, 1 röd paprika, 1 chilipaprika (eller vad dom heter), 1 lök, matlagningsgrädde och gjorde de till en röra. hade i svartpeppar, salt och lite chilikrydda. vart jättegott men så starkt.. gott.. hade ris till.. hehe, slår vad om att den maträtten finns redan. men kul att göra något som resulterar gott=)

massor innan dopet.. klänningen e färdig.. serveter, blåa ljus, mat, dricka osv.. skönt.. nu ska vi bara duka på fredag eftermiddag.. kommer bli så kul nu på lördag.. då döps lille william..

söndag 11 maj 2008

Min helg

Min helg har varit bra, men låång.. I fredags så åkte jag och Tobbe till Sala.. Tobbe skulle köpa dopkläder till Williams dop som är nästa lördag.. Han köpte fina kläder.. Jag köpte en body med giraffer på och bamsestrumpor till William.. I lördags så grillade vi och spelade kubb hos Emma (Tobbes kompis).. Vi var 6 st.. Sen drog vi till Sala på National teatern på Rockland.. De var kul.. William var hos Marie och Uffe.. Nu i veckan blir de mycket att göra.. Tvätta allt imorrn, förhoppningsvis.. På tisdag blir de prästen och dom ska öva sånger inför dopet.. Sen så ska jag ringa till mormor imorrn och fråga om jag kan sova där från tis-ons.. annars så kanske jag sover hos mamma o pappa i Knutby.. Tobbe kunde skjusa in mig tis kväll lät de som till Uppsala iaf.. Nej, nu blir de väl att sova snart.. Är lite trött..

fredag 9 maj 2008

duktig flicka

har vart en duktig flicka idag. tvättat alla fönster ute som inne. bara någon få kvar som ska putsas lite. sen har jag burit in tvätten från igår, men sen har de kommit ny imorse från gårdagens tvätt från tvättstreket. sen har jag rensat i williams kläder. vilka han kan ha och inte ha. just nu så har han väldigt få med kläder. men jag hoppas jag får tid att köpa lite kläder till honom snart. han har massor med stora storlekar också. nej, nu blir de snart shopping ja och sonen. de kan bli kul ju. jag älskar shopping. allt inom smink, kläder, skor och väskor. love it. jag är shoppingsnarkoman. jag tror att jag kommer shoppa i helgen med.

de skulle bli jättefint väder hela helgen och jag hoppas verkligen de ska bli de. vi ska spela kubb hos tobbes kompis emma imorrn i heby och de blir väl lite drickande också kan jag tro. funderar isf på vin. öl är onyttigare. hehe. sen på kvällen blir de fest i sala på firmafest. men jag har nog ingen lust med de, men jag tror jag hänger på endå. de kan ju bli kul, kanske. jag har beslutsångest i denna situation med. hela mitt liv går ut på ångest. hehe, nej, men jag har ofta svårt att välja osv.. idag skulle marie beställa doptårtor tills nästa lördag med. dom ska vara gröna med williams namn på. blåa som tobbe ville ha tror ja inte skulle passa. men man vet aldrig. de kanke kan bli fint de med. tror william ska ha en röd ros på klänningen med.

torsdag 8 maj 2008

ännu en dag förbi..

god kväll! underbart väder de har vart idag.. så himla fint. igår fick jag se solnedgången när jag höll på tvätta igår kväll. strök en del med. då kikade jag ut ur fönstret och där var de en rosagul solnedgång. så jävla vackert. synd att jag inte tog en bild. men på bild blir de inte lika fint som i verklighet. men åter till idag då. kollade på termometern hos svärmor å då var den på 26 i skugga, hm de kunde inte stämma va? men de var ruskigt varmt iaf. svettades igäl. fick masouka (stavas de så)? och årets första rabarberpaj med vaniljvisp. visst jag skulle inte käka sånt. men vem kan inte motstå rabarberpaj och årets! den va go.

tobbe vill att jag ska komma in till uppsala imorrn och handla kläder med honom till dopet. men jag vet inte om jag har någon lust att åka enda till uppsala bara för de. njuter hellre av solen. hehe, nejdå. men jag är nog för trött för de och har andra saker för mig. vi får se hur de blir. vem vet, jannice kanske sitter på en buss till uppsala i hettan. men jag skulle behöva tvätta upp all tvätt som jag inte gjorde idag. alla lakan, örngott och täcken, skulle behöva tvätta alla kuddar också. dom e så gula och fula. äckliga. helst vill jag köpa nya. men man är så kär i sin kudde. märker dirket om någon har snott min kudde.

i helgen blev de ingen grillning med vännerna. blir kubbspel hos tobbes vänner och firmafest igenom tobbes jobb och en sväng förbi rockland på kvällen. vi får väl se om man orkar åka på de. barnvakt har vi iaf. men jag vill helst vara hemma och vila efter allt slit här hemma i huset och på gården. får se om vindarna vänder. nästa vecka blir de besök av prästen inför dopet, kika på dopövningen och sedan klipp och färgning. undrar hur jag kommer se ut efter denna klippning. men johanna är ruskigt bra på fixa och trixa. svårt med vilken färg och frisyr man ska klippa och färga. man kanske ska ge henne fria händer. vill iaf ha slingor och ev lugg.

onsdag 7 maj 2008

tänk om man..

hade utbildning som makeup och håruppsättning... då hade man haft ett roligt jobb.









lite planering

jag har idag gjort massor. hängt tvätt, strykt, plockat undan disk, tränat lite.

torsdag 8 maj: vara hos marie och uffe hela dagen. ska nog ta en promenad till morgongåva med barnvagnen på morgonen. hoppas de bara blir fint väder.
lördag 10 maj: ska på ev. rockland på tobbes firma fest och se national teatern.
tisdag 13 maj: prästen kommer vid 17 tiden.
kl 19 ska vi vara hos jossan och öva inför dopet.
onsdag 14 maj: klippa och färga kl 15
lördag 17 maj: williams dop kl 13

planering


ojojoj, ca 46 st har tackat JA till dopet.. håller på planerar en massor inför dopet nu med.. låtar och psalmer och om vi ska en dikt. men de tror jag inte. tur att tobbe ska vara med när prästen kommer nästa vecka, tisdag. oj, vad vi städade igår. skönt att få lite hjälp. nu är de jättefint tills nästa vecka. hoppas inte någon här i familjen får för sig att stöka ned. då blir jag ledsen:P haha.

idag ska jag tvätta all i min tvättkorg. ska stryka om jag hinner. träna lite och göra någon mat. igår fick vi paj till kvällsmat som vivi hade gjort. jätte god.. nej, nu ska jag göra vidare här. återkommer senare.

Bryan Adams- Everthing I do, I do it for you.

Look into my eyes - you will see What you mean to me Search your heart - search your soul And when you find me there you'll search no more Don't tell me it's not worth tryin' for You can't tell me it's not worth dyin' for You know it's true Everything I do - I do it for you Look into your heart - you will find There's nothin' there to hide Take me as I am - take my life I would give it all - I would sacrifice Don't tell me it's not worth fightin' for I can't help it - there's nothin' I want more Ya know it's true Everything I do - I do it for you There's no love - like your love And no other - could give more love There's nowhere - unless you're there All the time - all the way Oh - you can't tell me it's not worth tryin' for I can't help it - there's nothin' I want more I would fight for you - I'd lie for you Walk the wire for you - ya I'd die for you Ya know it's true Everything I do - I do it for you

tisdag 6 maj 2008

uppsala och lite annat

bjöd marie och uffe på smörgåstårta och kladdkaka, wille badade tillsammans med oss i badkaret där. han plaskade som bara den. så himla kul alltså. han älskar att bada, han är som mamma sin. sen kollade vi på tv:n och satt ute och mös i solskenet. jag och tobbe fick för oss att sova över där eftersom jag, marie och lillemannen skulle till uppsala dagen där på.

tisdags, idag: vaknade 5 atomatiskt, men ingen william som ville upp. men vart väckt av att uffe kom upp och väckte tobbe. men william sov till hela 7,30 från 22,30 typ. duktig kille. mammas älskling. jag och marie satt och käka frukost och sen åkte vi in till uppsala. jag köpte en födelsedagspresent åt cajsa som snart fyller 2år. sen köpte jag spjälskydd till stora spjälsängen. de vart ett jättefint beige. sen hemmåt till gåvan och proppa i en sallad.sen kom vivi till gåvan.. fikade lite snabbt hos marie (eller inte jag. undviker ju sånt nu). sen åkte vi till vansjö. dom började städa och röjja. jag tvättade 3 tvättar. hängde dom ute och de gick kanon bra. torkade så fort. tobbe hjälpte vivi plantera pelagoner så nu finns de sånna utanför min trapp och en annan blomma som jag som vanligt inte minns namnet på. fick sommargardinerna upp i köket med. och william sov hela 3 timmar ute, så vi fick mycket att göra. städade hela huset. svabba och damsög. plockade ur garderober och skilde ur gamla kläder jag skulle kasta. byte ut vaggan till späjlsängen. nu drunkar wille i sängen. haha, han är så liten i den stora sängen..

wille somnade ungefär 21,30.. lite strax efter där. ska bli kul o se om han sover ut länge imorrn. man vet inte. han har ju olika tider varje dag. men som tur så sover han hela natten. de är skönt för då får man lite egen tid också. har inte hunnit med att blogga ens. har för mycket att göra nu när de är sommar. har fått min stegräknare nu också så nu ska man ut och gå som en tok. har knappt fått tid att ut och roa sig själv, då menar jag ut på promenad eller träna. men ska nog passa på att göra de nu i veckorna. jag sa iaf till tobbe att jag ville de.nästa vecka blir de prästen som kommer hit och vi ska planera dopet. sen ska jag klippa och färga mitt hår. men jag vet inte alls hur jag ska klippa eller färga. vet att jag vill ha lugg, typ snelugg? sen vill jag ha slingor i mitt hår med. men jag har ingen anning. vi får se hur de blir.

måndag 5 maj 2008

GLAD

wille me brillor

idag har jag ont i magen lite då och då och bara för någon dag sen hade ja kramp i ena sidan av magen. tecken på menstration och när den kommer måste jag ringa och boka tid för insättning av spiral. måste komma ihåg de. william har sovit ute i 3 timmar idag, duktig kille. och nu vill han inte ens sova.. men lillemannen får vara uppe en stund till då. om en halvtimme kommer tobbe hem och maten är på bordet iaf. skönt de. härligt väder de är idag. soligt och fint. har dock inte hunnit med en promenad ännu :( funderar på träna när tyobbe kommer hem så han får vara lite med william med så jag kan få gå uty och göra något själv med. nästa vecka på onsdag ska jag färga och klippa håret i uppsala då ska ja försöka få någon snabbisbarnvakt. jessica var ledig med sa hon så då kanske hon följer med. hihi. å, snart är de studenter osv.. gud så kul för dom som ska ta den i år.. mys

söndag 4 maj 2008

trött

oj, idag har jag vart lite seg och trött. somnade på soffan en stund. tobbe har invigt våran grill med och den funkade fint. william har vart en snäll pojke idag och busat och lekt. idag har jag kollat på änglagård. har tittat på båda men sista filmen är ännu inte färdigttittat. nej, nu sova..

lördag 3 maj 2008

Västerås

idag åkte jag, marie och lilla william till väserås och handlade inför dopet som han ska ha på sig efter sin dopklänning. vart så fina kläder. sen fick han en ny pyjamas, hängselbyxor och lite andra grejjer. jag köpte ett par hellokitty trosor, en tjocktröja och ett linne till mig själv. var in på babyproffsen och fick välja ut en barnstol som william ska börja anväda i juni i doppresent. vart en helsvart britex hi-way. jättefin och den kan ha upp till 4,5år. köpte dopserveter med björnar på.sen åkte vi hem till marie och uffe igen. käkade pizza och väntade på tobbe skulle komma hem. alla somnade en stund.. hanna och cajsa kom över en stund med.. kollade på körslaget.. ska in någon dag och köpa något bra te på hälsokosten. vi får se när de blir. nu på tisdag tror jag att jag, wille och marie ska in till uppsala.. vi får se.. Natti natt

fredag 2 maj 2008

Våryra


igår vaknade jag 9, la upp bilderna på facebook (den sidan funkar inte för tillfället hos mig, bläää). vi åkte till chrille för tobbe, uffe och chrille skulle ta ned en björk på tomten. åt mat där med. jag lekte med cajsa och cajsa undrade var wille var. efter de åkte vi till gåvan och bytte däck och sen vidare till knutby. william sov jättebra hos mamma och pappa över valborgen. han sov ca 8 timmar från kvällen till morgonen. duktig kille. hämtade honom igår. å, vad jag längtade efter honom. han var som en sol. de bara sken leende. å jag tog honom dirket innan för dörrn. föresten var de första gången i måndags william åt majsgröt. han tyckte de var jättegott och smaskade i sig de. (finns film och bild här, även i min andra blogg).


idag jobbar tobbe i sundsvall igenom ljud och ljus jobbet. de är väl typ 30 mil dit? han åkte iaf vid 7 imorse typ. usch, vilken resa. han kommer väl hem imorrn bitti antar jag? jag ska gå på våryran med marie och dom andra. roligare de än bara sitta hemma och sen får man träffa folk. hoppas solen kommer fram. de är inge vidare skönt ute direkt. får se hur resten av kvällen ser ut. är väl något tv program som man ska kolla på med tror jag. fått hem papper från försäkringskassan som jag ska fylla i. ge dagar till tobbe osv. å, nu börjar jag bli hunirg. ska gå och käka potatisgratäng med kotletter och grönsaker. mumma. sen blir de tv och hänga tvätt. sen tänkte jag ringa efter marie om skjus till henne. fast egentligen tänkte jag faktiskt gå men de får jag nog inte för dom andra. haha! ha en bra dag. kram

torsdag 1 maj 2008

Valborg






ja, de börjar med att jag går upp klockan (ca) 4,30 den morgonen. gjorde i ordning mat till william, klädde på sig honom kläder och lite småpack som skulle in i bilen. vagnen och lite andra saker packade jag in igår kväll så slapp vi stressa och sparde lite tid. men som vanligt stressar vi, och tappar tid. men de gick bra endå. hem till gåvan och plocka upp honom. william var vaken en stund, sen somnade han i bilen. dom skjusar mig till mormor och morfar. dom vart lite chokad över att se mig där. mamma hade glömt att berätta att jag och william skulle komma på morgonen. vi var där 6. wille somnade om och jag åt frukost. dom erbjöd mig massor med frukost och frukter. sen somnade jag och william framför tv, mormor bad mig gå och lägga mig i deras säng. där slocknade vi direkt. så skönt att få 2 timmars sömn.


sen fixade jag i ordning mig, smink på och kläder som jag skulle ha. sommarskor på. sen demostrerade jag för mamma hur bilstolen skulle sitta. dom verkade fatta vad jag pratade om. tobbe kom och hämta mig då var klockan 11 något sånt. in till gränby, ingen idé ens att gå ner på stan. väl in på gränby köpte tobbe 2 tröjor och vi sprang in på systembolaget. köpte 2 plattor öl till niklas och dennis. sen köpte vi cider till emelie. jag köpte 3 smiranoff också + att jag hade öl och explor vodka. haha, dom tyckte ja var knäpp som blandade groggar med 50/50. hälften sprit och hälften groggvirke. men vafan. jag har alltid gjort så. jag tycker inte de smakar något annars. hm, var hos emelie och niklas vid 13-tiden och jag, tobbe och niklas åkte och köpte bränbollsrak och lite annat. vid 14 något sånt öppnade vi första ölen. sen var vi igång. vid 16 tiden strömmade de in mer folk och vi gick ner till bmc planen och spelade fotboll. haha, mitt lag losade. vi käkade pizza. tur att jag dela med anders.


efter de så åkte vi ner på stan, in på people. de var en ganska så lång kö, men sevens köer slår ingen tycker jag. de kunde så enda ner till röda lyserna typ. jaja, där inne träffade jag ullis och fredrik. de var jättekul! vi dansade hela tiden. jag vart bjuden på drinkar där inne så de var ju snällt de med. tacktack! efter en tid där inne upptäckte jag att jag behövde käk. (hade bara käkat frukost,skulle ju få mat hos mormor o morfar om inte tobbe va så stressig). man kan ju inte dricka på tom mage. dock var de föresent att tänka på de. men jag tror vi gick ut från krogen vid tolvtiden och sprang till mc donalds. fick gratiskäk där med. tack! sen gick vi omkring lite på stan och leta rätt på en del folk vi var med. man hittade dom till slut. sen kom bussen och då skulle vi på den. marie lämnade av oss i vansjö och man vaknar upp utan lilla william. saknar honom mycket. ska hämta honom idag. mammas hjärta.