Recept till PAVLOVA TÅRTAN! 1 tårta/12 bitar
TÅRTAN:
7 äggvitor
5 1/4 dl strösocker
saft av 1/2 citron
TOPPING:
4dl vispgrädde
4dl grekisk youghurt
3msk florsocker
Marängen
1 liter färsk bär av alla möjliga slag.
1 sätt på ungen på 130 grader
2. Blanda äggvitorna,strösockret och saft av citron i en torr och rostfri bunke.
3. Vispa marängen kraftigt för hand i vattenbad (över kokande vatten) tills den uppnår cirka 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
4.Ta av marängen från värmen och fortsäätt vispa med elvisp tills den har svalnat.
5. Grädda i mitten av ugen i ca 55 minuter,tårtan ska vara lite seg i mitten.
Toppingen:
1.Vispa grädden och blanda den med den grekiska youghurten och florsockret. Bred gräddblandningen över marängbottnen.
2. Strö över färska bär
söndag 2 maj 2010
PAVLOVA
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Gott och inte så himla svårt att göra.
Puss Mor
Skicka en kommentar