Kul att många frågade efter min efterätt här i bloggen. Här kommer receptet. Njut och ha kul!
CHOKLADTRYFFELPAJ MED PASSIONFRUKT!
50g smör
1/2 okt digestivekex à 400g
Fyllning:
4dl vispgrädde
1/2 röd chilifrukt,finhackad
300g mörk choklad,finhackad
4msk smör,rumstempurerad
2tsk mörk rom
300g vit choklad,finhackad
Passionsfrukter
Smält smöret. Mixa digestivekexen och fyll sakta på med de smälta smöret tills blandningen börjar hålla ihop. Tryck ut massan i en form. Koka upp 2 1/2 dl grädde tillsammans med chilin. Ta av kastrullen från plattan. Blanda i den mörka chokladen och rör tills den har smält.Tillsätt 2 msk smör och rör tills även de smält. Smaksätt med rom. Häll smeten över digistivebotten och ställ pajen i kylen ca 1 timme tills den har stelnat. Koka upp resten av grädden. Ta av kastrullen från värmen. Rör ner den vita chokladen i grädden tills den smält. Tillsätt resten av smöret o rör tills även den har smält. Häll smeten över den mörka chokladpajen. Ställ pajen i kylen i minst 3 timmar o låt den stelna. Toppa med passionsfrukt vid servering.
1 kommentar:
Låter ju jättegott! Det ska jag absolut prova, de är så kul när andra lägger ut recept de redan provat tycker ja för då är det gott :)
Skicka en kommentar