Margarin eller smör 1 msk ägg 3 st mjölk 8 dl vetemjöl 4 dl sat ½ tsk
Sätt ugnen på 225 grader, smör en långpannna med matfett. Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden salt och mjöl. Vispa till en slät smet och fyll på med resten av mjölken. Häll smeten i långpanna. Sätt i den i mitten av ugnen. Grädda pannkakan i 3o min eller tills den fått en vacker guldbrun färg och smeten blivit helt stel. Låt den stå och svalna tills ni skär den i bitar.
rabarberkräm: Rabarberstjälkar 6 st (700 g) vatten 4 dl socker 1 dl potatismjöl 2 ½ msk
skölj och skär rabarbern i bitar ( ca 2 cm breda) Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk. Rör ut potatismjölet med lite vatten och sedan tilsätt i kastrullen. Låt sedan krämen koka upp. Servera kall :)
3 kommentarer:
vilken härlig ring =)har du köpt den??
Ugnspannkaka 4 port:
Margarin eller smör 1 msk
ägg 3 st
mjölk 8 dl
vetemjöl 4 dl
sat ½ tsk
Sätt ugnen på 225 grader, smör en långpannna med matfett.
Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden salt och mjöl. Vispa till en slät smet och fyll på med resten av mjölken. Häll smeten i långpanna. Sätt i den i mitten av ugnen. Grädda pannkakan i 3o min eller tills den fått en vacker guldbrun färg och smeten blivit helt stel. Låt den stå och svalna tills ni skär den i bitar.
rabarberkräm:
Rabarberstjälkar 6 st (700 g)
vatten 4 dl
socker 1 dl
potatismjöl 2 ½ msk
skölj och skär rabarbern i bitar ( ca 2 cm breda)
Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk. Rör ut potatismjölet med lite vatten och sedan tilsätt i kastrullen. Låt sedan krämen koka upp. Servera kall :)
Snygg!!
haha har du ingen kokbok????
Skicka en kommentar