Har bakat rödlök och tomat Forcaccia idag,gjort rabarbersaft (gjorde Leila Lindholms recept. Snabbt och enkelt) och gjort rosa maränger.
Grundrecept:
25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
3 rödlökar
1. Foccacia (med olivolja och salt) (grundrecept):
2. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. 3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. 4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter. 5. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. 6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten. 7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. 8. Skala och skiva löken i tunna skivor. Strö lökskivorna över den färdigjästa degen på plåt. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. 9. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
Allt jag gjorde idag är ifrån Leila Lindholms recept.
1 kommentar:
va duktig du är :)
Skicka en kommentar