Att göra en egen tårtbotten. Har ett riktigt bra recept här :)
Ingredienser:
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl,
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Börja med att smöra in formen med smör och bröa in formen med ströbröd. Klipp sedan ut en ram av bakplåtspapper och kläm fast i formen (annars rinner det över).
Vispa sedan ägg och socker poröst. Jag kör med elvispen :) Blanda sedan de andra ingredienserna i en bunke och rör om. Blanda de torra ingredienserna med smeten. Rör föriktigt.
Häll upp smeten i en smord och bröad eller mjölad form som du klätt med en krage av bakplåtspapper (annars rinner det över). Grädda i 175 grader på nedersta falsen i ugnen i ca 40 minuter. Gör gärna stickprov. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper över tårtbotten för att förhindra att ytan blir för välgräddad. Öppna ej ugnen under de första 20 min.
Låt tårtbotten stå och svalna en stund i formen innan du tar ut den och lägg en handuk över. Ett tips frys in tårtbotten,de är lättare att skära i den då. Lycka till! Pussar //Jannice
onsdag 10 augusti 2011
Tårtbotten
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar