onsdag 10 augusti 2011

Tårtbotten

Att göra en egen tårtbotten. Har ett riktigt bra recept här :)

Ingredienser:
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl,
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Börja med att smöra in formen med smör och bröa in formen med ströbröd. Klipp sedan ut en ram av bakplåtspapper och kläm fast i formen (annars rinner det över).
DSC_0428 Vispa sedan ägg och socker poröst. Jag kör med elvispen :)DSC_0430DSC_0433 Blanda sedan de andra ingredienserna i en bunke och rör om. Blanda de torra ingredienserna med smeten. Rör föriktigt.
DSC_0437 Häll upp smeten i en smord och bröad eller mjölad form som du klätt med en krage av bakplåtspapper (annars rinner det över). Grädda i 175 grader på nedersta falsen i ugnen i ca 40 minuter. Gör gärna stickprov. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper över tårtbotten för att förhindra att ytan blir för välgräddad. Öppna ej ugnen under de första 20 min.
DSC_0444 Låt tårtbotten stå och svalna en stund i formen innan du tar ut den och lägg en handuk över. Ett tips frys in tårtbotten,de är lättare att skära i den då. Lycka till! Pussar //Jannice

Inga kommentarer: