torsdag 19 januari 2012

Torsdag..

Emma och lilla Matias kom över en stund idag. Emma skulle foga färdigt i badrummet å de blev snyggt :) Här sitter dom glada å goa har ätit mellanmål. Visst är Matias lik sin mamma? Å,såklart en William linslus ;) Emma och jag bestämde att vi skulle komma till Emma och Andreas på en bjudning i februari. Ser fram emot det. Då lär jag höra om barnvakt. Pappa & Mamma,känner ni er träffade? ;)
DSC_0237
Att lägga barn är inget på min starka sida just nu. De känns som de jämt är jag som lägger William just nu och då blir man lätt rubbad av att inte få vara själv ibland och den där oron eller åtminstone uppmärksam i en fyraåring den börjar man tröttna på ;) Att de finns spöken i garderoben,törstig på vatten,kissnödig eller vill läsa ytterligare en sagobok. Vi kör,eller rättare sagt jag kör en metod. Innan läggdags ska allt vara fixat som vanligt dvs toabesök,tandborstning,läsning,sagobok osv. Sen när jag släcker Williams lampa och drar för gardinerna blir de kolsvart och så trippar jag ut (även om han inte har somnat) och går och göra mina saker. Om han kommer ut från sitt rum. Tar jag honom i handen och säger att det är sovdag och sen säger jag inget mer och bara lägger honom där,så går jag ut igen. Man lär ha tålamod. För nu får jag kanske bara göra det två gånger per kvällnattning om inte telefonen stör,eller om Tobbe klampar i trappen ;) Ja,de funkar riktigt bra. Ett knep jag har lärt mig från andra mammor. 

Dessutom frågade BVC mig om William sover i sin egen säng och i sitt egna rum. Till och från. De sa att de är mycket nyttigt att lägga dom där nu om det inte har funkat sen spädbarnstiden. Om vi får barn igen någon gång i livet så kommer jag lägga barnet i eget rum tidigare än vad jag har gjort nu. Så jäkla värt att försöka om inte annat. Jag vet man vill vara nära dom. Men vid ett halvår så kan man ju alltid testa.

Jag har ont i min visdomstand. Var ju och spola ur den här om dagen och det blev mycket bättre då. Men nu känns de som om de kan vara “kindköttet” eller vad man ska kalla det som växer över?? Tror jag? Alltså de ser ut som det med. Men fy så obehagligt det kan vara.
DSC_0236
Om två helger så ska vi å mina vänner måla hallen. FY FAN rätt ut sagt vad de kommer bli skönt. Det kommer bli en helt annan hall. Slippa ha på lampan på dagarna. Det är ruskigt mörkt uppe. Har många planer på göra där i hallen sen. Måste införskaffa mig ett par gardiner i hallen som inte lyser in mot väggen å bleker fotona som finns där. Måste införskaffa nya lampor. Men de blir nog ett senare projekt. Det kommer bli kanon detta. Som jag har längtat. Bra man kan ta hjälp av sina vänner. Det blir mycket roligare och går fortare. Alla är på fortfarande hoppas jag? ;) Jag och T funderar på att kvistlacka och grundmåla nästa helg å helgen där på kör vi med vit färg. Vi bjuder på mat och dryck.

Nej,nu ska ja läsa bloggar och sen gå lägga mig. Imorgon ska man tillbaka till jobbet efter att ha varit ledig i nio dagar. Pussar och kramar

5 kommentarer:

Emma sa...

Sv: JA det tycker jag! Det är så underbart där att man inte ens fattar det förens man har varit där, alla är verkligen jättesnälla-

linda sa...

Ja den var skitsnygg! Fast typ alla dina kläder är ju snygga så, allt klär dig!

Lotta sa...

Sv: Tack så jättemycket :) och jag menar så, det går ju ganska bra om någon annan sticker mig i fingret men jag skulle aldrig kunna göra det på mig själv :o

Jessica sa...

Åh va kul :) fina bilder

linda sa...

Tack! :)

Åh nice, Sabina och hennes sambo köpte en Audi a6 2,4 quattro och det är den bästa bil hon kört säger hon!