ITALIENSK LANTBRÖD
15 g färsk jäst
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2 1/2 dl durumvete
4 - 5 dl vetemjöl special
1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna.
3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
4. Lägg degen på en plåt och forma degen till ett avlångt bröd
5. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader.
Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.
♥
Detta bröd bakade jag idag med min kitchen aid maskin.
De är så smidigt att baka med den.
Inge kladd alls.
Trevlig bakning där hemma.
Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.
♥
Detta bröd bakade jag idag med min kitchen aid maskin.
De är så smidigt att baka med den.
Inge kladd alls.
Trevlig bakning där hemma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar