måndag 27 januari 2014

Här kommer brödet jag bakade idag.


ITALIENSK LANTBRÖD

15 g färsk jäst 
3 dl ljummet vatten 
2 msk olivolja 
1 msk honung 
1 msk flingsalt 
2 1/2 dl durumvete 
4 - 5 dl vetemjöl special

1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt. 

2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna. 

3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.


4. Lägg degen på en plåt och forma degen till ett avlångt bröd
5. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader.
Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.



Detta bröd bakade jag idag med min kitchen aid maskin.
De är så smidigt att baka med den.
Inge kladd alls.
Trevlig bakning där hemma.

Inga kommentarer: