torsdag 24 juli 2014

Att baka paj i natten...

.. Är lika gott som att baka paj på dagen om inte ännu godare på natten ;)

Hallon och mango paj med vaniljsås.


Receptet är för 4-6 personer.
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl hallon / mango
  • ev. 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.
Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i hallonen och sockra lite lätt.
För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.
Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, vad gott att blanda hallon och mango! Ett tips, det blir ännu godare om man byter ut lite av mjölet mot havregryn/kokos/hackade nötter och tillsätter lite salt i smuldegen ;)