.. Är lika gott som att baka paj på dagen om inte ännu godare på natten ;)
Receptet är för 4-6 personer.
- 125 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 3-4 dl hallon / mango
- ev. 1 msk potatismjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.
Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i hallonen och sockra lite lätt.
För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.
Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.


1 kommentar:
Hej, vad gott att blanda hallon och mango! Ett tips, det blir ännu godare om man byter ut lite av mjölet mot havregryn/kokos/hackade nötter och tillsätter lite salt i smuldegen ;)
Skicka en kommentar