torsdag 19 mars 2015

Dagens middag!

Äggnudlar med schalottenlök,sparris,feta ost och miniplommontomater blev kvällens middag.
William åt allt förutom tomat för det gillar han inte.


Här kommer receptet: 4 port pasta/äggnudlar, 4 st schalottenlökar, 1 knippe sparris,
1 kruka salvia, 250 gr miniplommontomater, 150 gr feta ost, 2 msk olivolja,
2 msk schalottenlöksfond, 2 dl vatten,65 gr babyspenat, salt och peppar.

Skala och skiva löken. Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen och skala nedre halvan om de är grova. Skär sparrisen i bitar. Plocka salviabladen och hacka grovt. Dela tomaterna i halvor. Smula feta osten. Fräs löken sakta i olivoljan i en stekpanna tills den blir mjuk. Häll på fonden och vattnet. Koka pasta/nudlarna enligt anvisning. Koka sparris den sista min. Häll pasta och sparris i ett durkslag och låt vattnet rinna av. Lägg tillbaka det i grytan, häll på lökbuljonen och vänd i salvia,tomater och spenat. Smaksätt med salt och peppar. Servera pastan genast och toppa men smulad feta ost.

Super gott verkligen och fräscht.

Inga kommentarer: