onsdag 31 augusti 2016

Spontant bak...

Idag blev det spontant bak...
En Frozen Cheescake ala LCHF....
Mja,den blev ju inte som tänkt då jag inte hade allt hemma....
Så de blev fel nötter men helt OK ändå.
Familjen är sjuk så vad passar bättre än lite bra gottis.
Dock vart den inte som tänkt....
Så är det när man inte har allt hemma..



Felix som blivit snorig och hostig undrar när han ska få "tååårta".... Haha! Söt!






Ingredienser: 
Botten
200gr smör
2dl mandel
2dl hasselnötter
2dl kokosflingor

Fyllning
3ägg
3dl grädde
200gr philaphiaost
0,5tsk vaniljpulver
sötningsmedel
2dl hallon
2dl blåbär


Gör så här 
Börja med botten. Smält smör. Mixa nötterna, häll i kokos och smör och blanda. Tryck ut nötblandingen i en form med avtagbara kanter. Grädda i ugnen på 175grader i ca 15min. Ta ut ur ugnen och låt botten svalna helt innen fyllningen hälls på.

Fortsätt med fyllningen. Separera 3ägg, vitorna i en skål och gulorna i en annan. Vispa vitorna till hårt skum som när man gör maräng. Vispa sen gulorna och vaniljpulver, blanda sen i philaphiaosten. Vispa grädde lätt och ha i bären. Blanda grädde och ägg och ostblandningen, smaka av med sötningsmedel, här beror det på vad man har för sötningsmedel och hur sött man vill ha det. Vänd i äggviteskummet. Häll fyllningen på botten och ställ in i frysen i ca 5timmar. Ta upp cheesecaken 30min innan servering så den hinner tina.

Inga kommentarer: