måndag 2 februari 2015

Ananaspaj LCHF


Igår bjöd mor på denna läckerbit!
Måste nog säga att denna är sjukt mycket godare än vanliga ananaspajen! :)
Här kan du kika in var receptet kommer ifrån.


 portioner (eller 12 om man delar den i mindre bitar)
311 kcal, 7 gram protein, 7 gram kolhydrater, 28 gram fett per bit 

Pajdegen:
Pajdeg:
3,5 dl mandelmjöl (jag använder sellton)
50 gram smör
1 msk fiberhusk
ca 1 msk sötning – dvs sötningsmängden motsvarar 1 msk riktigt socker **
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde

Fyllningen:
2 dl creme fraiche
1 ägg
Ca 1 dl sockerersättning (ska motsvara 1 dl socker, så jämför dosering på din valda sötning)
1 tsk vaniljpulver eller motsvarande vaniljarom
500 gram krossad ananas i juice, avrunnen (280 gram ananas)

Blanda ingredienserna till pajdegen i enmatberedare med knivar.
Tryck ut i en pajform ca 24 diameter. Skär eventuellt bort överflödig deg från kanten. Nagga botten.
Förgrädda 5-8 minuter i 175 grader.
Blanda sedan creme fraiche, vanilj, sötning och ägget. Rör ner ananasen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Inga kommentarer: