måndag 24 oktober 2016

Sötpotatissoppa m getost & rostade pumpafrön samt myntaolja.

Efter den lilla kom till dagis så blev det lite lugn och ro i huset.
Då började jag fixa lite inför kvällens mat samt matlåda åt mig.

Matlådan fick bli:
 Sötpotatissoppa med getost och rostade pumpafrön med myntaolja.
4 portioner och tar 20 min att tillaga på.


Soppan:
800 gram skalad och tärnad sötpotatis
8 dl vatten
1 gul lök hackade
2 vitlöksklyftor skivade
1 msk olivolja
3 msk grönsaksfond
150 gr getost
0,5 citron, pressad
0,5 tsk kajennpeppar
1,5 tsk salt
0,5 tsk peppar

Myntaolja:
3 msk olivolja
2 msk färsk mynta

50 gram pumpafrön, rostade i panna


Gör så här:
Skala och hacka löken i små bitar.
Skiva vitlöken och bryn försiktigt med olivolja i kastrull i ca 2 min.
Ha i dom små hackade sötpotatisarna och grönsaksfonden samt vattnet.
Låt koka i ca 15 min.
Mixa soppan och ha i kryddorna
Tillsätt 1/4 dels getost och blanda om.
Späd ut med lite mer vatten om soppan blir tjock.

Rosta pumpa kärnorna i torr panna i ca 3 min.
Rör om hela tiden.
Det bränner lätt annars.

Mixa eller mortla mynta och olja.
Toppa soppan med resten av getosten i lite bitar
och häll myntaoljan på soppan.
Stö över pumpakärnorna och servera :)



Hoppas det ska smaka :)


Nu ska jag snart pipa till jobbet.
Ha en trevlig dag allihopa :)

9 kommentarer:

Christin sa...

Med gud så god soppan ser ut!

Maria - Wikers Liv sa...

Det såg gott ut! Tack för komplimang!
Kram/Maria

Hemma på Sjuan sa...

Ser gott ut, verkligen tid för soppor nu. Hoppas det går bra med sonen, kram Suss

Petra sa...

Så gott det lät med soppan ha en fin kväll

Heléna sa...

Tack för tipset och receptet! Det låter jättegott! Hoppas du har haft en fin start på veckan! Kram <3

dianasdrömmar sa...

Mums, vad gott kram

Ekenäsliv sa...

Det lät väldans gott det där!
Älskar verkligen soppa!

Ha de fint!
Kram Anna

Mirre sa...

MEn ohh hur gott lät inte det =D

Bambi sa...

Detta lät gott. Måste testa någon dag :)