Många tycker det är svårt att laga vilt,eller vet inte hur man gör osv.
Men jag tycker det bara är kul att laga god mat och experimenterar gärna i köket.
Sambon gillar det med.
Men jag säger bara till er våga er på detta!
Idag fick det bli älgbiffar med trattkantarellsås och honungsrostade rotfrukter i ugn som potatis,sötpotatis och morötter fick det bli och sedan gjorde jag sås på plockade och torkade kantareller från fjolårets.
Sambon fick såklart en annan sås så han inte blir sjuker.
Älgfärsen fick vi från våra fina vänner Malin och Johan.
Tusen tack. Biffarna blev perfekta.
Älskar verkligen det här höstiga inslagen i maten.
Göra grytor,soppor och stekar.
Nu till helgen kommer troligtvis vårt hjortkött hem.
Någon stek ska nog göras till nyår och det ser jag fram emot.
Detta recept nedan gjorde jag på.
ÄLGBIFFAR:
500 g älgfärs
- 5 msk ströbröd; eller 2 mosade kokta potatisar
- En halv finhackad gul lök (eller riven)
- 1,5 dl grädde
- 1 tsk socker
- 2 ägg
- 1 tsk salt och något krm vit- eller svartpeppar
- 1 krm mald kryddpeppar (valfritt)
- 4 msk smör eller olivolja att steka biffarna i
- ROSTADE ROTGRÖNSAKER:
8 mindre fasta potatisar med fint skal, ex. delikatesspotatis eller sparrispotatis - 3 medelstora morötter
- 1 stor palsternacka
- 1 halv liten butterscotch pumpa, ca 200 gram
- 4 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- KANTARELLSÅS:
6 dl färska kantareller och/eller trattkantareller blandat - Eller 2 dl torkade kantareller och/eller trattkantareller blandat
- 0,5 dl schalottenlök eller gul lök
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- 75 g smör
- Salt och nymalen vitpeppar
- 1-2 msk soja, gärna ljus japansk typ Kikkoman
Ha en fin kväll! Kram Jannice
2 kommentarer:
Låter riktigt gott. Älskar vilt men som du säger, jag lager det inte så ofta.
Vilka fina bilder från dopet!
Kram
Kristin
Gud va gott ! och jag som sitter här och är hungrig...
Skicka en kommentar